Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Το πάρκο έβαλε τα καλά του και μας περιμένει


1 σχόλιο:

  1. «Η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο δεν είναι ούτε τυχαία ούτε οφείλεται σε ανικανότητα. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το πάρκο έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ρεύμα και νερό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη βιοποικιλότητα, τον κίνδυνο πυρκαγιάς και την ασφάλεια των επισκεπτών, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

    Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής δικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεων διαχρονικά, που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Τα κροκοδείλια δάκρυα δεν μπορούν να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες των διοικήσεων του πάρκου και των δημοτικών αρχών των όμορων δήμων που στήριξαν αυτήν την πολιτική. Το σενάριο άλλωστε είναι γνωστό: συνειδητή εγκατάλειψη για να εμφανισθεί ο ιδιώτης ως μάνα εξ ουρανού.

    Η σταδιακή εμπορευματοποίηση του πάρκου και η ανεξέλεγκτη δράση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στο όνομα της "οικολογίας", στην πράξη βάζουν από την πίσω πόρτα τις επιχειρήσεις στο πάρκο.

    Η γνήσια αγάπη και φροντίδα για το πάρκο, για το περιβάλλον συνολικά, είναι πλήρως ασύμβατη με την επιχειρηματική δράση. Η εργατική τάξη έχει ανάγκη και δικαίωμα να απολαμβάνει το πράσινο, τα δάση, τις παραλίες και βασική προϋπόθεση γι΄ αυτό είναι το περιβάλλον να αποτελεί λαϊκή περιουσία.

    Το πάρκο δημιουργήθηκε και περιφρουρήθηκε από τους αγώνες του λαού της περιοχής. Αποτελεί ανάσα για τους εργαζόμενους στη Δυτική Αθήνα, στο Λεκανοπέδιο συνολικά. Είναι λαϊκή ανάγκη η δωρεάν και ελεύθερη χρήση ενός σύγχρονου και ασφαλούς πάρκου.

    Σήμερα το πάρκο μπορεί να σωθεί μόνο μέσα από τη δράση του εργατικού - λαϊκού κινήματος που θα απαιτήσει:
    •Αμεση χρηματοδότηση για την κάλυψη επειγουσών αναγκών.
    •Αποκλειστική, σταθερή και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
    •Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα για τη λειτουργία, συντήρηση και ασφάλεια του πάρκου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή